Menumbuhkan Bonding Ibu Dan Anak Bersama Milon Air mancur

Menumbuhkan Bonding Ibu Dan Anak Bersama Milon Air mancur

Spread the love

Hai Bunda seorang anak pasti akan merasa bahagia jika dia dicintai dan merasa disayang oleh ibunya, betul kan bunda. Ikatan batin yang kuat antara ibu dan anak atau yang lebih kita kenal dengan istilah “Bonding” pada dasarnya sudah ada sejak anak masih berada dalam kandungan bunda loh.

Bonding atau ikatan yang kuat antara ibu dan anak dapat memberikan rasa aman, kasih sayang, perasaan bahagia dan saling mencintai, serta menimbulkan kehangatan dalam keluarga. Ikatan ini akan terus semakin kuat seiring dengan kontak fisik dan psikis yang bunda utarakan kepada si Kecil melalui berbagai proses.

Saya masih ingat saya hamil sering sekali mengelus perut dam ternyata bayi pun meresponnya dengan gerakan dalam perut saya hal itu jelas sekali dikatakan oleh Dr dr. Diana Chandra,Sp.A dari RS OMNI pada talkshow dengan tema “Manfaat dan Tips Membangun Bonding Ibu & Anak” di pameran keperluan ibu dan anak IMBEX 2019, pada tanggal 30 November 2019.

Bonding atau ikatan yang kuat antara ibu dan anak dapat menjadi dasar yang kuat untuk anak bagi masa depannya nanti. Karena anak dapat merasakan hubungan sehat penuh kasih sayang dengan orang tuanya. Tapi bagaimana agar bonding tersebut bisa tercipta dengan baik.

Memberikan sentuhan saat bayi masih dalam.kandungan.

Bonding bisa tercipta saat bayi masih dalam kandungan ibu bisa memberikan sentuhan seperti mengelus perut sambil berbicara dan biasanya bayi akan memberikan respon dengan gerakan dalam perut sang ibu.

Menyusui
Saat bayi sudah dilahirkan akan ada poses menyusui, bayi bisa mendengarkan detak jantung ibu,.Sentuhan ibu kepada anaknya memperkuat ikatan batin antara ibu dan sang bayi. Ibu akan mempelajari anak dengan melihat ekspresi wajah bayi dan gerakan tubuh bayinya. Dengan mengajaknya berbicara, memberikan perhatian dan kasih sayang, bayi akan merasa disayang dan nyaman.

Selalu ada didekat anak saat anak tidur dan saat anak bangun tidur, memberikan perhatian kepada anak sehingga anak akan merasa nyaman

Memberikan pelukan kepada anak juga akan menumbuhkan ikatan antara ibu dan anak
Memberikan sentuhan drngan memberikan pijat kepada bayi akan membantu bayi lebih relaks, Namun, jangan menunggu sampai dia nangis atau gelisah, lakukan secara rutin, sebelum dan sesudah mandi.

Pijat bayi itu sangat bermanfaat untuk membangun dan memperkuat bonding antara ibu dan anak saat sesi memijat lakukan kontak mata dengan anak mengajaknya berbicara sehingga anak menjadi nyaman dan rileks.

Untuk membuat proses massage menjadi mudah pastinya butuh dong minyak untuk massage Sebagai ibu kita harus benar memilih minyak untuk massage karena kulit bayi super sensitif dan kebetulan pada saat Talkshow diperkenalkan MILON produk baru dari Air Mancur. Minyak telon dengan kandungan bahan alami sangat cocok dan aman untuk bayi baru lahir.

Sesi Talkshow menghadirkan ibu Astrid Maria yang merupakan Brand Manager Air Mancur Milon Air Mancur ini mempunyai banyak kelebihan

  • Memiliki formula yang bebas bahan kimia sehingga aman untuk bayi yang baru lahir
    Hangatnya pas cocok untuk bayi yang baru lahir
  • Aroma lembut dari esensial oil tidak menggunakan parfum jadi aman banget buat kulit bayi
  • Licin dan lembab jadi cocok banget untuk pijat bayi tidak lengket dan tidak menyebabkan kulit menjadi kering.

Minyak Telon Air Mancur ada dua Varian

Natural dengan aroma harum khas bayi dan Lavender yang mempunyai kandungan anti nyamuknya

Minyak Telon Air Mancur menpunyai multifungsi diantaranya

  • Mengurangi kembung
  • Menghangatkan tubuh bayi apalagi saat musim hujan seperti sekarang
  • Untuk varian lavender dengan kandungan essensial oil dapat meredakan stress dan mencegah gigitan nyamuk
  • Sudah mendapatkan sertifikasi halal dari MUI

Ikatan bonding yang kuat antara ibu dan anak akan tercipta karena adanya kehangatan sentuhan ibu dan Minyak Telon Air Mancur akan membantu untuk mewujudkannya.

82 Replies to “Menumbuhkan Bonding Ibu Dan Anak Bersama Milon Air mancur”

  1. Aku suka yang warna ungu Mom. Soalnya ada kandungan buat antinyamuknya. Lagi butuh soalnya soalnya sekarang udah musim hujan. Kalau musim hujan itu udah mulai harus berhati-hati ama nyamuk deman berdarah. Serem aku

  2. milon dari Air Mancur ini sukses bikin aku suka lagi sama oles-oles minyak telon setelah mandi. Aromanya itu lho, enak banget plus bikin ibu dengan anak bonding time nya makin kuat.

  3. bonding yang paling aku suka ya mijitin anak hehe
    suka banget pas lihat dia anteng dipijit trus kriyep2 jadi ngantuk wkwk
    ini sudah ada du minimarket ya mom?

  4. Ah iyaa banget nih mom aku Suka banget bau minyak telon, khas bayi banget hehe. Secara ga lgsg bisa meningkatkan bonding orangtua dan anak terutama saat memijat.

  5. I simply want to say I am all new to blogging and definitely loved your blog site. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You actually have good writings. Thanks for revealing your web-site.

  6. I have realized some essential things through your website post. One other subject I would like to talk about is that there are several games available and which are designed specially for toddler age little ones. They involve pattern recognition, colors, family pets, and styles. These normally focus on familiarization instead of memorization. This keeps little kids engaged without experiencing like they are learning. Thanks

  7. Hello I am so delighted I located your site, I really located you by mistake, while I was looking on yahoo for something else, Anyways I am here now and could just like to say cheers for a tremendous post and a all round entertaining website. Please do keep up the great work.

  8. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It’s always useful to read through content from other authors and use something from other web sites.

  9. I blog often and I truly thank you for your information. The article has truly peaked my interest. I am going to book mark your website and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

  10. When I initially commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I receive four emails with the same comment. Is there a way you are able to remove me from that service? Kudos.

  11. Hello there! This blog post couldn’t be written any better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will send this article to him. Pretty sure he will have a great read. Thanks for sharing!

  12. Yet another issue is that video games are generally serious in nature with the primary focus on knowing things rather than leisure. Although, it comes with an entertainment factor to keep the kids engaged, every game is often designed to work with a specific group of skills or programs, such as math or scientific research. Thanks for your post.

  13. MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick in NYC at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888.

  14. When I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I recieve four emails with the same comment. There has to be an easy method you can remove me from that service? Thanks a lot.

  15. After checking out a number of the blog articles on your web site, I really like your technique of blogging. I book marked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Please check out my web site as well and let me know your opinion.

  16. You’ve made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

  17. MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick in NYC at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888.

  18. Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214.

  19. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger,
    and I was wanting to know your situation; we have created some nice
    procedures and we are looking to swap solutions with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

  20. When I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I receive 4 emails with the exact same comment. Perhaps there is a way you are able to remove me from that service? Many thanks.

  21. I really have to inform you that I am new to wordpress blogging and absolutely cherished your work. Very possible I am inclined to remember your blog post . You definitely have memorable article blog posts. Acknowledge it for expressing with us all of your internet information

  22. I must thank you for the efforts you have put in penning
    this blog. I’m hoping to check out the same high-grade blog posts
    from you later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated
    me to get my very own website now 😉

  23. Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214.

  24. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this site. I really hope to view the same high-grade content from you later on as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now 😉

  25. A motivating discussion is definitely worth comment. I do think that you need to write more on this issue, it may not be a taboo subject but usually folks don’t speak about such issues. To the next! Many thanks!

  26. MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick in NYC at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888.

  27. Hello there! This post couldn’t be written much better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I will send this article to him. Pretty sure he’ll have a good read. Many thanks for sharing!

  28. I was pretty pleased to uncover this web site. I wanted to thank you for your time just for this fantastic read!! I definitely savored every little bit of it and i also have you saved as a favorite to check out new information in your web site.

  29. I seriously love your blog.. Pleasant colors & theme. Did you make this site yourself? Please reply back as I’m trying to create my own site and would like to find out where you got this from or just what the theme is called. Cheers!

  30. I’m very happy to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and I have you book-marked to look at new stuff in your web site.

  31. I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The issue is something not enough folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I found this during my hunt for something regarding this.

  32. I really intend to show you that I am new to wordpress blogging and certainly adored your page. Likely I am going to store your blog post . You literally have impressive article blog posts. Get Pleasure From it for giving out with us your website page

  33. Very good website you have here but I was curious about if you knew of
    any community forums that cover the same topics discussed in this article?
    I’d really love to be a part of online community where I can get feedback
    from other experienced people that share the same interest.
    If you have any recommendations, please let me know.
    Many thanks!

  34. Heya there, just turned out to be receptive to your wordpress bog through yahoo, and have found that it’s really good. I’ll be grateful for should you decide maintain such.

  35. It can be practically impossible to encounter well-educated parties on this matter, fortunately you come across as like you fully understand the things that you’re revealing! Cheers

  36. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am experiencing problems with your RSS. I don’t understand the reason why I cannot subscribe to it. Is there anyone else getting similar RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanx!

  37. Hullo here, just turned familiar with your blog page through Search engines like google, and have found that it’s truly good. I’ll be grateful should you decide maintain such.

  38. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping to see the same high-grade content by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal blog now 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *